Въоръжените сили на Руската федерация навлязоха в района на Весели в

...
Въоръжените сили на Руската федерация навлязоха в района на Весели в
Коментари Харесай

DeepState: Русия проби украинската отбрана, ситуацията е тежка КАРТА

Въоръжените сили на Руската федерация навлязоха в региона на Весели в Донецка област. Положението на фронта е тежко и има наклонност да се утежнява заради натиска на окупаторите, съобщиха анализатори на DeepState.

Анализаторите означават, че измененията са изясняващи и отразяват напредъка на въоръжените сили на Руската федерация за дълъг интервал от време.

„ Ситуацията е тежка и има наклонност да се утежнява заради огромния напън на съперника. По целия сектор от Раздоловка до Белогоровка (L) московчани се пробват да пробият позициите на Силите за защита “, се споделя в известието.

DeepState отбелязва, че руснаците са съсредоточили елементи от въздушнодесантната дивизия и интензивно настъпват в региона на Весели, врагът се движи по железопътната линия източно от селото. По-специално, на този сектор от фронта имаше пробив на една от частите, която беше изчерпала ресурсите си за дълъг интервал на защита. Освен това бригадата, дислоцирана в този регион, е без ротация повече от година и е на лимита на силите си.
Руските военни направиха опити за щурмове в региона на Белогоровка, Золотаровка и Верхнекаменка. Те се пробваха да пробият в Северск, с цел да отрежат Северски за по-нататъшно придвижване, по-специално навлизайки в украинския гръб в Серебрянското горско стопанство.
За нахлуване главната мощ на съперника е пехотата, която той „ хвърля “ на позициите на украинските въоръжени сили. Анализатори прибавиха, че боевете в региона са доста динамични, като позициите се сменят.
 Ситуацията в регион Весели в Донбас, карта Ситуацията в региона на Весели
Припомняме, че на 8 май съоснователят на екипа за разбори DeepState Роман Погорели съобщи, че въоръжените сили на Руската федерация оказват напън върху позициите на въоръжените сили на Украйна. Според него в доста браншове на източния фронт се следи тежка обстановка.
Същия ден украинският военнен специалист Владислав Селезнев сподели, че украинските военни са претърпели загуби в Очеретино по редица аргументи. По-специално частите на украинските въоръжени сили, които навлязоха в популации регион, нямат задоволително равнище на поддръжка и подготовка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР